Obiceiuri dinaintea Nuntii

Cererea in casatorie
Daca v-ati gasit perechea si vreti ca alaturi de aceasta persoana sa va continuati viata, atunci este timpul sa treceti la fapte! Conventiile deceniilor trecute au fost uitate, astazi existand o multitudine de moduri de a-ti declara sentimentele si de a-i face persoanei iubite o surpriza si o zi de neuitat intr-o maniera originala. Cererea in casatorie trebuie insotita de un inel de logodna, simbol al legaturii vesnice.

Inelul de logodna
Inelul de logodna este oferit fetei, de obicei, in momentul cererii in casatorie, iar acceptarea acestuia inseamna un DA pentru petrecerea vietii impreuna. Cele mai des intalnite inele de logodna sunt din aur sau platina si nu s-ar numi inel de logodna daca nu ar avea si o piatra pretioasa. Pretul inelelor este direct proportional cu tipul si marimea pietrei pretioase. Magazinele de bijuterii au o oferta variata, pornind de la bugete reduse pana la bugete mai mari...

Petrecerea miresei
O tendinta a ultimilor ani este petrecerea in cinstea miresei organizata de prietenele apropiate ale viitoarei mirese. Petrecerea se desfasoara, de obicei in acelasi timp cu petrecerea burlacilor. Locul trebuie bine ales; poate fi un local inchiriat sau casa unei prietene. Din desfasuratorul petrecerii nu trebuie sa lipseasca jocurile cu tenta sexuala sau un picant numar de striptease masculin.
Contraindicatii: poate avea efecte secundare nedorite asupra soacrelor cu idei traditionale.

Petrecerea burlacilor Petrecerea burlacilor, un obicei din ce in ce mai des intalnit si la noi, este organizata cu cateva zile inaintea nuntii si participa numai baietii, prieteni ai mirelui. Petrecerea trebuie alimentata din belsug cu bauturi, iar locatia poate fi un club inchiriat (de striptease) sau in casa unui prieten, cu participarea obligatorie a cel putin unei stripteuse.
Contraindicatii: poate da dependenta.

Petrecerea mirilor
Petrecerea mirilor este de fapt sarbatorirea cununiei civile, cand aceasta este in alta zi decat cea religioasa. Petrecerea este organizata de parintii si prietenii apropiati ai cuplului, ocazie cu care, invitatii aduc diferite cadouri viitorilor miri. Cuplurile mai petrecarete organizeaza astfel de evenimente cu cateva saptamani inainte de cununia civila si religioasa, chiar daca sunt in aceeasi zi.

Calendarul Nuntii    |    Informatii utile    |    Obiceiuri dinaintea nuntii
Obiceiuri din timpul nuntii    |    Obiceiuri specific romanesti
Despre noi       Servicii       Preturi       Diverse       Galerie Foto       Contact